sobota 1. října 2011

Okresní žákovská liga v Hulíně

výsledky: mladší žáci, starší žáci + foto + video

V sobotu 1. října pokračovala Okresní žákovská liga svým druhým turnajem v Hulíně. Na startu se sešlo celkem 32 hráčů se 7 oddílů. Hrálo se ve dvou věkových kategoriích, švýcarským systémem na 7 kol, hracím tempem 2x15 minut. Náš oddíl reprezentovalo celkem 9 hráčů a opět se dokázala pětice z nich probojovat na medailové příčky.
V kategorii mladších žáků to byl opět teprve sedmiletý Pavel Opluštil, který získal 6 bodů a skončil na výborném druhém místě. Velmi dobře si vedl také druhý, stejně starý, náš zástupce Tadeáš Šruc, který získal 4 body a obsadil pěkné šesté místo. Méně se již dařilo dalším dvěma našim hráčům. Prakticky na domácí půdě, skončil Tomáš Pecháček se třemi body na 11. a Jakub Vašíček s 2,5 body na 12 místě. Vítězem se stal Petr Plšek se 6 body a třetí skončil vítěz prvního turnaje Michal Berky se 4,5 body (oba ŠK Zlínterm).
V kategorii dívek byla úspěšnější Zuzana Hetmánková než Lucie Vaňharová (obě ZŠ Litenčice).

Kategorii starších žáků naši hráči zcela ovládli, když obsadili první tři místa v pořadí: Miroslav Rakušan (7 bodů), Michal Scheichenost (6) a David Opluštil (5). Další medaili, a to tentokrát stříbrnou, pak přidala v kategorii dívek Lenka Navrátilová (3). Poslední náš zástupce Daniel Urban vybojoval 2,5 bodu a konečné desáté místo.

V celkovém hodnocení Okresní žákovské ligy je pořadí v polovině seriálu následující. V kategorii mladších žáků vede Pavel Opluštil (20 bodů), před čtveřicí zlínských hráčů v pořadí Berky (18,5), Jančík (13,5), Plšek (11), Feiferlík (8,5). Z našich hráčů je ještě na 8. místě Tomáš Pecháček, na 9.místě Tadeáš Šruc, na 11. Martin Kyselák a na 13. místě Jakub Vašíček.
V kategorii mladších dívek vede Zuzana Hetmánková, před Lucií Vaňharovou.
V kategorii starších žáků, je pořadí Miroslav Rakušan (24), Michal Scheichenost (18,5) a David Opluštil (17,5). Filip Zavadil je zatím na 10. příčce a Dan Urban na 14. místě. Mezi dívkami je první Lenka Navrátilová, před Denisou Schafferovou (Spartak Hulín) a Anetou Mischekovou (ZŠ Litenčice).

Žádné komentáře:

Okomentovat