neděle 9. října 2011

ZKS – Staré Město Fň – Postoupky B

Dnes jsme odjeli hrát se Starým Městem F. V hrací budově tentokrát nebylo vietnamské karaoke jako kdysi, ale desítky nadšenců, kteří celý víkend hráli počítačové hry. Alespoň jsme se ujistili, že nejsme ti nejdivnější.

Díky naší Elové převaze jsme byli optimističtí a taktéž jsme si byli vědomi, že s družstvem označeným „F" je ostuda prohrát.

Asi po dvou hodinách hry jsme stáli buď vyrovnaně nebo aktivněji (Jak často tohle píšu!). Proto jsem dovolil Honzovi Paláškovi přijmout remízu. Byl v koncovce s různopolnými střelci i jezdci, později zbyli jen střelci, takže nebylo co vymýšlet (0,5-0,5).
Radek Holman měl s bílými dost zajímavou pozici. Zahájení jsem neviděl, snad to bylo něco sicilského. Jeho pěšec po špatných vývinech soupeře pronikl na d3, kde trápil protihráče a navíc kryl jezdce na c2. Mimoto Radek zaútočil na králův domeček svými těžkými figurami. Po výměnách partii vyhrál (1,5-0,5).
Anetin soupeř byl dle Ela vyrovnaný. Dle hry nepřekvapivě taky. Aspoň podle výsledku, nemůžu si rozpomenout na pozici. A jo, Anet měla čtyři pěšce na tři, soupeř dvojpěšce na pěšce, k tomu oba věž a nestejnopolné střelce. Toš remiz z toho byla (2-1).
Brácha měl do patnáctého tahu údajně nevíce času ze všech, což se stává maximálně jednou za… vlastně nikdy. Samozřejmě to pak „napravil". Mezitím jeho soupeř odrazil útok a že byl nenasytný, vzal si i otráveného pěšce a zelený v obličeji podepsal partiář (3-1).
Petrovi Večeřovi se snad po loňské sezoně začalo dařit. V koncovce došel svými královskými pěšci za polovinu, soupeře nechal udělat totéž na druhé straně. S tím rozdílem, že Petrovy šance na dámu byly reálné, soupeřovy nikoliv, ten se proto vzdal (4-1).
Pavel Navrátilík se musel hodně zapotit. Nic nebylo jednoznačné, musel prokázat své zkušenosti a soupeřku udolal (5-1). Pak to šel oslavit jedním točeným.
Libor Daněk hrál urychleného draka a podle Honzy Paláška zahrála jeho soupeřka velkou rošádu chybně. Libor při divoké hře vyměnil figuru za tři pěšce a s věží proti věži a koňovi šel do dámy. Zkušenosti se ukázaly i tady a Libor mohl slavit (6-1).
Já jsem nedokázal využít své převahy. Ke konci jsem se dokonce bránil. Ubránit bych se asi ubránil, soupeř to v rozhodnutém zápase nehodlal prověřovat a přijal nabídku remízy (6,5-1,5).

Vyhráli jsme celkem vysokým rozdílem a jsem za to rád. Teď už to stačí jen párkrát zopakovat, postoupit a bude to.

ŠK Staré Město F 1,5 - 6,5 TJ Sokol Postoupky B
1 Zpěváková Jana 1935 V 0 : 1 Navrátilík Pavel 2095 V
2 Trubačík Josef 1853 ½ : ½ Palášek Jan 1775
3 Fusková Martina 1837 H 0 : 1 Daněk Libor 2034 H
4 Číhal František 1807 0 : 1 Holman Radek 1894 H
5 Lapčík Václav 1769 0 : 1 Večeřa Petr 1952
6 Štefaník Richard 1573 0 : 1 Ryšavý Jan 1824
7 Němec Pavel 1774 ½ : ½ Tomečková Aneta 1739
8 Sedlačík Martin 1521 ½ : ½ Ryšavý Jindřich 1549

Díky řidičům Petrovi a Liborovi.
Jindra Ryšavý

1 komentář: