neděle 9. října 2011

RS 1. kolo: Postoupky D – SK RUSAVA 4:4

Regionální soutěž zahájilo naše D-družstvo soubojem s favorizovanou Rusavou. Náš tým nastoupil v základní sestavě , tedy:
1. Vladimír Opluštil, 2. Šimčáková Julie, 3. Opluštil David,
4. Polišenský Jan, 5. Scheichenost Michal, 6. Zavadil Filip,
7. Lanč Jan 8. Bouda Miloslav
Soupeři nepřijeli v nejsilnější sestavě a tak to vypadlo na vyrovnaný souboj. Po půlhodině vypadala situace následovně. Mně se na první desce příliš nepovedlo zahájení a tak jsem stál jen vyrovnaně. Na druhé desce ztratila Julča v desátém tahu figuru a za pár minut dostala mat 0:1. Na třetí šachovnici stál David velmi aktivně. Na čtvrté desce Honza Polišenský stál vyrovnaně. Na páté desce se děly věci. Michal získal figuru za pěšce, aby ji za pár tahů vrátil zpět úplně zadarmo. Ve vyhrané pozici ovšem soupeř zaváhal a opět dal figuru. Michal mohl partii ještě prohrát, když přehlédl ztrátu kvality. Odstrašující partie na konec dopadla v náš prospěch 1:1. Na šesté desce Filip svou soupeřku nešetřil a získal pěšce. Toho samého, velmi dobrou hrou, dosáhl pan Lanč. Na osmé desce měl v tu chvíli již Miloš dvě figury proti věži. Za hodinu a něco se najednou musel vzdát Honza (4), když ztratil věž. Škoda, do té doby hrál dobře, 1:2. Na 2:2 vyrovnal pan Lanč, když ukázkově svého soupeře přehrál a zaslouženě zvítězil. Do vedení nás pak dostal Filip, když svou soupeřku úplně zničil. Moje partie se zatím vyvíjela spíše k mírné převaze mého soupeře. David nabídl v lepší pozici remízu, soupeř zkušeně odmítl a potrestal Davida za jeho bezplánovitou a pasivní hru 3:3. Já jsem podcenil aktivitu soupeřovy dámy a po zásluze prohrál 3:4. Za tohoto stavu rozhodoval Miloš. Samozřejmě mezitím ztratil figuru a měl tedy v koncovce jezdce proti věži. Soupeř mu nabídl remízu, ale zároveň mu řekl stav, a že vlastně ji nemůže přijmout a musí hrát. Zmatený Miloš se tedy obrátil na svého kapitána, který mu doporučil bojovat dál. Soupeř mu totiž daroval dva pěšce a hrál koncovku mizerně. Zápas skončil hlasitým nepublikovatelným výrokem Milošova soupeře, který vlezl do vidliček, ztrácel věž a pro jistotu na to ještě upozornil Miloše, kdyby si toho náhodou nevšiml. 4:4.
Nejlepší výkony podali Jan Lanč a Filip Zavadil, ostatní hráli hůř a zklamala Julča. Ale příští zápas nás snad všechny zastihne v lepší formě a své soupeře více potrápíme.
-opl-

3 komentáře:

  1. Škoda, že jsem tam nebyl. Ale jako bych tam byl..
    mm

    OdpovědětVymazat
  2. Julča zklamala. Bojím se toho že do partie vstoupila s myšlenkou je silnej = předem sem prohrála a to nemůže dopadnout jinak než prohrou. Budu ju muset namotivovat na další zápasy. Večis

    OdpovědětVymazat