úterý 4. října 2011

Přebor ZŠ Němčice nad Hanou

V rámci projektu Šachy hra královská se uskutečnil v Základní škole Němčice nad Hanou šachový přebor. Zúčastnilo se ho celkem 25 dětí, které byly rozděleny do dvou věkových skupin. V obou kategoriích se hrálo švýcarským způsobem na 7 kol, hracím tempem 2x10 minut.
V mladší kategorii nebylo pochyb o jasném vítězství Davida Opluštila (5. třída), který splnil roli hlavního favorita a se ziskem 7 bodů, obhájil své loňské vítězství. O další místa již byl tuhý boj. Až poslední kolo rozhodlo o tom, že druhé místo obsadila Eliška Klevetová (5. třída) s 5,5 body a na třetím místě skončil Pavel Opluštil (2.A) s 5 body. Velmi dobře zahrál ještě Martin Kyselák (3.A) s 4 body. Milým překvapením pak byla účast hned čtveřice žáků 1. třídy, kteří si tak mohli zahrát první turnaj v životě a získat velké zkušenosti.
V kategorii druhého stupně byl turnaj daleko vyrovnanější. Přesto našel svého zaslouženého vítěze v podobě Michala Vlacha (8. třída), který vybojoval 6 bodů. O půl bodu méně za ním zaostala dvojice Vojtěch Navrátil (8. třída) a Kamil Ošmera (7.A). Všichni účastníci dostali drobné ceny a ti nejlepší poháry a diplomy. První čtyři hráči by pak měli reprezentovat školu v okresním a krajském kole.

Žádné komentáře:

Okomentovat